Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

de Adi in Ciorbe, 22 Iun 2021 | 3386 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul corcoduselor verzi, in zona noastra, zona de sud a tarii, acestea se folosesc foarte des la acrit ciorbele. În general se acresc ciorbele din verdeturi cu corcoduse.
De data aceasta noi am acrit si ciorba de perisoare si tare buna a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 500 gr carne
  • 1 ceapă
  • 100 gr orez
  • sare și piper
  • 2 oua medii
  • Pentru supa:
  • 3 litri de apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri de pasta de rosii cu ardei
  • Pentru pasta de corcoduse:
  • 250 ml apa
  • 250 gr corcoduse
  • putina sare
  • 1 legatura de leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse:

Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate. 

Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca carnea tocata cu o ceapa tocata marunt, orezul, sare și piper. Apoi se adauga ouale si se omogenizeaza compozitia.

Se formeaza perisoarele de dimensiunea unei nuci. Se adauga in supa cand legumele sunt patrunse.

Intre timp, se pregateste si pasta de corcoduse. Se spala corcodusele si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa pana se desfac samburii, apoi se trec prin sita, impreuna cu apa in care au fiert si se transforma in pasta.

Se adaugă in ciorba de perisoare mai  intai pasta de rosii cu ardei, apoi pasta de corcoduse si se mai lasa ciorba la fiert maxim 10 minute. Se mai potriveste gustul cu sare si piper, iar in ultimele 5 minute se adauga leusteanul verde, tocat.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile pentru pasta de corcoduse nu sunt stas, se potrivesc dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

25.06.2021, 01:07

Super !!!!

dantes 1

26.06.2021, 11:17

Buna!

RuxyRux 1

23.07.2021, 22:20

Imi aduce aminte de coplarie, ce buna arata!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou, reteta casei